sunnuntai 7. helmikuuta 2016

First Days Of School


Kuten jo aikaisemmin mainitsin, aloitin perjantaina muotimarkkinoinnin tutkinnon Helsinki Design Schoolissa. Käytiin mun kaverin kanssa jo torstaina katsomassa koulun sijainti, vaikka se vaikuttikin olevan suht keskeisella paikalla. Mutta kaikki jotka mut tuntee tietää, että mä eksyn ruokakauppaankin. Parempi siis oli tietää mihin mennä varmuudella, kuin etsiä sitä sitten aamulla unenpöppörässä. Tavattiin mun serkun kanssa perjantaiaamuna puol yhdeksän maissa Kluuvissa ja siitä jatkettiin matkaa Fabianinkadulle, missä koulu sijaitsee. Koulu on yhdessä kerroksessa ja siellä oli muistaakseni neljä luokkahuonetta. Koulu teki kyllä heti vaikutuksen ulkonäön puolesta - se oli tosi siisti. Se oli tosi moderni ja hieno, inspiroiva paikka jossa opiskella. Meidän ryhmässä oli lähes 40 oppilasta. Olisin kuvitellut, että meitä olisi ehkä 10 - korkeintaan 20. Oon kuullut niin monesta eri suunnasta siitä, kuinka suomalaiset vielä aristelevat maksullisia koulutuksia, joten oletukseni perustui pääosin siihen. Meidän luokan ikähaarukka on 18-30 ja kaikki vaikutti ihan mahtavilta. Alussa käytiin pieni esittelykierros, missä jokaisen piti kertoa itsestään ja kyllä siinä tuli kuultua jos jonkinmoista tarinaa. 

IMG_0589_Fotor

Meidän ensimmäisen päivän opettajana toimi Harri Kangas - My O My:n sisäänostaja. Ehkä maailman siistein jäbä jonka oon tavannut. Päivä alkoi siis 9:ltä aamulla ja loppui klo 16. 12 oli lounastauko ja aamu- sekä iltapäivällä oli lyhyt 15-minuutin tauko. En viitsi tarkasti kertoa mitä käytiin tunneilla läpi, sillä koululla oltiin melko tarkkoja siitä mitä saa somessa jakaa. Mutta siis lyhyesti selitettynä käytiin läpi muotia aika laajasti (surprising, huh?). 

IMG_0591_Fotor

Toisena päivänä meillä oli opettajana Pirjo Suhonen, joka vastaa Ivana Helsingin markkinoinninsta. Päivä oli myös todella kiinnostava, mutta myös tosi raskas. Käytiin läpi juurikin markkinointia, mikä on kuitenkin sellainen aihe missä pitää jatkuvasti keskittyä, että pysyy mukana. Onneksi koululla on supersiisti kahvikone, mistä saa kaikkia erikoiskahvejakin. Se oli kovassa käytössä aina tauoilla. 

IMG_0600_Fotor

Meillä oli siis aina tunnin lounastauko, jolloin ensimmäisenä päivänä menimme Vanhaan Kauppahalliin Robert's Coffeeseen ja toisena päivänä The Cock nimiseen paikkaan. The Cock oli tosi kiva paikka ja tuntui ihan kuin olisi ollut ulkomailla, sillä kaikki puhuivat englantia. Oon myös joskus lukenut että siellä on tosi hyvät aamiaiset, eli täytyy käydä katsastamassa se joskus. Mutta jos ette ole käyneet kyseisessä paikassa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Siinä nyt oli melko lyhyt ja ytimekäs selostus ensimmäisistä koulupäivistä. Saatiin molempina päivinä tehtävät, jotka pitää nyt tehdä kotona ja palauttaa seuraavina opintopäivinä ensi kuun alussa. 

Laittakaa ihmeessä kysymyksiä koulusta, jos joku jäi askarruttamaan! :)

Toivottavasti kaikilla oli ihana viikonloppu! Ja mahtavaa tulevaa viikkoa <3

2 kommenttia:

  1. Heippa! Mulla heräs mieleen sellanen kysymys tuosta koulusta, että kun sehän kestää vain vuoden, niin onko se lähinnä ammattiin valmistava jonka jälkeen vielä opiskellaan jossain, vai saako tuolta ihan kunnon ammatin? Ja onko teillä ihan normaali koulupäivät maanantaista perjantaihin vai onko paljon etäpäiviä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Joo koulu on nimenomaan ammattiin valmistava ja tarkoituksena olisi vielä opiskella vielä sen jälkeen. Meillä on itseasiassa vaan 2-3 lähiopetuspäivää kuukaudessa koululla ja muuten opiskellaan kotona, sekä tehdään etätehtäviä. :)

      Poista